06/02/21 - 13:28h

“Titula na US openu mi je pomogla da zaboravim na poraz od Đokovića”

 

Austrijski teniser Dominik Tim otkrio je šta mu je pomoglo da zaboravi na poraz od Novaka Đokovića na prošlogodišnjem finalu Australijan opena.


Source: Getty Images AsiaPac

Njih dvojica borili su se u meču koji je trajao nešto duže od četiri sata, Tim je imao prednost od 2:1 u setovima, ali na kraju je Novak preokrenuo i pobedio ga.

– Razmišljao sam dugo o porazu u finalu, pogotovo tokom prvih sedmica u karantinu. Nije bio lep proces jer je to možda bio najbolji turnir koji sam odigrao u karijeri. I finale protiv Novaka je bilo dobro, ali nisam pobedio. Bilo je bolno. Ipak, titula sa US Opena je sve to izbrisala. Sećam se samo onog pozitivnog. – rekao je Tim.

Ne sumnjivo je da uslovi u Melburnu veoma odgovaraju Đokoviću koji je rekorder ovog turnira.

– Novak i Rafa su prvi favoriti. Ispred ostalih igrača su, uključujući i mene. Pogotovo Novak ovde u Austrliji, gde je osvojio titulu osam puta. Ovi uslovi savršeno odgovaraju njegovoj igri. Kada osvojite turnir nekoliko puta, to sigurno utiče na vaše samopouzdanje. Prošle sezone je imao neverovatnu podršku publike, mnogo Srba živi ovde, dolazili su da ga podrže. Bila je to lepa atmosfera za njega.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dominik Tim, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.