21/09/12 - 15:27h

Tipsarević: Uložite novac u potrebne stvari

 

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da se nada da će Teniski savez Srbije početi da ulaže novac u potrebne stvari, inače se ovakva generacija nikada neće ponoviti.

“Nadam se da će ljudi iz Teniskog saveza Srbije shvatiti da se ovakva generacija neće ponoviti ako se ništa ne uradi po tom pitanju, da novac ne završava u džepovima onih kojima je potreban da bi napravili infrastrukturu i ulagali u mlade talente”, rekao je Janko Tipsarević u intervjuu za američki ESPN.

“Mi nemamo nacionalni teniski centar. Osvojili smo Dejvis kup pre dve godine, a devojke su ove u finalu Fed kupa. Zemlje poput SAD, Australije, Španije ili Francuske imaju tenisku tradiciju staru 100 godina, a mi smo za poslednjih 5-10 godina uspeli da napravimo ovo. Postoje poboljšanja, igrači dobijaju neku vrstu podrške od Saveza koje ranije bilo, ali je to još daleko od one kakva treba da bude”, dodao je Janko.

Janko je dodao da su prva četvroica tenisera, Novak, Rafa, Rodžer i Endi toliko dominantni da ostali moraju da igraju odlično u svim uslovima i prilikama da bi mogli da im se približe.

“Prva četvorica igrača sveta su postavili lestvicu tako visoko, da u cilju praćenja morate da igrate dobro na svim podlogama i prilikama. Kondicija je sada značajnija nego pre i sport je postao mnogo profesionalniji nego ikada. Igrači sada putuju na turnire s kompletnim timom, fizioterapeutom, trenerom… Morate da učinite tenis načinom života i da stalno pokušavate da se poboljšavate u svim sferama života”, kaže Tipsarević.

Na pitanje zašto je Srbija poslednjih godina proizvela toliko vrhunskih igrača, Tipsarević je ocenio da je to čista sreća.

“Ne postoji razlog. To je samo čista sreća, ali glavni razlozi su težak rad pojedinca i podrška roditelja. Nismo napravili i još nemamo infrastrukturu na nivou na kom je potrebna da bi bila na nivou ovog tenisa”, ocenio je Tipsarević.

Janko je takođe dodao da stariji igrači poput Žo-Vilfreda Conge i Tomaša Berdiha i njega samog znaju svoju poziciju i da čine sve da je zadrže, pošto su odlično fizički spremni.

“Ne želim da kažem da je mladja generacija razmažena. Fizička sprema je bitnija nego ikada pre, i stariji momci, poput mene, imaju iskustva s tim. Nismo svi kao Rafael Nadal i Novak Djoković koji su sa 20 godina došli u vrh i ostali tamo. Igrači poput Berdiha, Conge i mene su shvatili u koliko su dobroj poziciji trenutno i to ne žele da ispuste”, zaključio je Tipsarević.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Teniseri, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari: 1

 
jovanka September 21, 2012 Odgovori

istina dobro za buducnost samo tako

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.