15/07/16 - 21:49h

Tipsarević: Temperatura, alergija, najgori mogući uslovi…

 


Kiša je uslovila da se u petak odigra samo jedan od dva planirana singla četvrtfinalnog meča Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije. U isprekidanom duelu, Kajl Edmund je nadigrao Janka Tipsarevića sa 3:0 i doneo gostima prvi poen.

jankela
11 godina mlađi Kajl Edmund je u potpunosti nadigrao napeg asa, koji je, najblaže rečeno, nespreman ušao u ovaj dvoboj.

Ovo su najgori mogući uslovi za Janka Tipsarevića, u kakvim mislim da nikada u životu nisam pobedio. Kajl je bio odličan, mnogo bolji od mene. Ja sam imao visoku temperaturu sedam dana, na antibioticima sam, a uz sve to sam imao problem koji je verovatno malo ko primetio – članak mi je otekao zbog alergijske reakcije na nešto – ne znam ni ja šta – pa nisam smeo da dovoljno zategnem patiku.

I pored svega toga, osetio sam sredinom seta energiju koja me je mogla voditi do preokreta, ali sam prebrzo izgubio momentum. Jaka kiša je padala pred start trećeg seta, sudija nas je pitao da li želimo da prekinemo, a ja sam verovatno pogrešio jer sam izrazio želju da nastavimo. Učinio sam to jer sam zaista mislio da će on pasti u trećem setu, a ja podići nivo svoje igre. Ipak, desilo se suprotno…

O stanju terena…

Na početku, teren je bio dobar, ali kako je meč odmicao, stanje se pogoršavalo iz očiglednih razloga (kiša, prim. aut.). Kažem, sudija je pitao pred start trećeg seta da li želimo da igramo u ovakvim uslovima. Promene vremena u poslednjih par dana su dramatične, sigurno da je i to uticalo.

U drugoj polovini meča, delovalo je da na tribinama Tašmajdana ima više gostujućih navijača…

Izuzetno sam zahvalan svim ljudima koji su ostali da gledaju meč. Videli ste kakvo je vreme – hladno, kiša, vetar, a uz to je i radni dan… Iskreno, očekivao sam još manju posetu. Moramo shvatiti da se ne možemo po tome meriti sa teniskim nacijama koje to jesu mnogo godina u nazad. Oni imaju male, ali organizovane grupe navijača, i zato deluje da ih ima više.

Reprezentacija posle duge pauze…

Srećan sam što uopšte igram tenis, ali ne želim da se ikada desi da postanem igrač koji je zadovoljan porazima.

Bolesti i otkazi osakatili tim…

Zaista teška situacija, ja sam zaista malo igrao posle Vimbldona, otišao sam tri dana na more, a odmah potom sam se razboleo. Ali, i pored toga sam verovao da na neku stabilnost mogu da dobijem ovog dečka. Ipak, on je bio mnogo bolji.

Veorvatno ne bi trebalo ovo da otkrivam, ali Filip Krajinović je bio ozbiljnije bolestan i nikako nije mogao da uskoči umesto mene. I pored toga, momak je dva meseca bez tenisa…

Pobeda protiv Džejmsa Varda će vrlo moguće biti imperativ. Taj meč će biti poslednji na programu u nedelju.

Da se ne lažemo, stvarno mislim da ne bi trebalo da izgubim od Varda… Bitno je da pobedimo, nadam se da ćemo do tada to uspeti.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Janko Tipsarevic, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.