28/09/18 - 13:03h

Tipsarević: Nikada nije bilo pitanje hoće li se Novak vratiti

 

Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da nikada nije sumnjao i to da će se Novak Đoković vratiti u vrh tenisa.


Twitter

Tipsarević je u nekoliko navrata pokušao da se vrati na teren, ali mu povreda to nije dozvolajvala. On je na koktelu povodom 17. Turnira poznatih u organizaciji Vuka Brajovića koji će se igrati za vikend na terenima Sportskog centra Olimp gde je Akademija srpskog tenisera, između ostalog, pričao o povredi, povratku na teren i Novaku Đokoviću.

– Novak i ja smo bili u intenzivnijem kontaktu od njegove povrede zato što sam znao kroz šta prolazi. Jako mi je krivo što nisam snimio tad sebe ili dokumentovao na nekoj društvenoj mreži jer sam u aprilu rekao da će on u to vreme sledeće godine, tj. 2019, biti broj jedan. Sve što se njemu dešavalo, a to sam rekao i njemu, bilo je posledica povrede – govorim to iz iskustva. Jednostavno, kada si povređen, ti si… Da se izrazim baš onako žargonski, ti nisi normalan. Donosiš neke odluke koje ne bi donosio da si zdrav – video sam i sebe kako iz jedne odluke srljam u drugu zato što sam povređen. rekao je Janko i nastavio:

– Od trenutka kad se operisao i kada je prestao da ga boli lakat, tačno se videlo kako drugačije razmišlja i donosi pravilne odluke za sebe i svoj tim. Barem u mojoj glavi nikada nije bilo pitanje hoće li se vratiti, nego kada će se vratiti. Najbolji pokazatelj je kada je izgubio četvrtfinale od Čekinata u Parizu – čuli smo se sutradan i pitao sam ga kakav je plan, a on je odgovorio: ‘Ništa, jedan dan pauze, sutra trening‘. Kada on tako kaže, to znači da će se vratiti, samo je bilo pitanje hoće li za Vimbldon ili za US open ili za nešto treće.

Janko je pričao i o svojoj povredi i povratku na teren:

– Trenirao sam mesec i po-dva bez problema, pa su usledili novi problemi dve nedelje – opet injekcija, opet sr..a. Povreda je zaista iz dana u dan… Ne vraća mi se na Tur da moram da igram pod tabletama. Izašao sam iz razmišljanja: ‘Ako neću biti Top 20, neću ni da se vraćam‘. Moja ideja kada se vratim jeste da probam da se dočepam Top 100 u roku od godinu dana, a onda koliko me telo služi da se takmičim na tom nivou, još godinu ili dve.

On je otkrio i odakle mu energije da, nakon nekoliko pokušaja da se vrati, to čini ponovo:

– Prva stvar, penzionisao sam se sa 29 godina, tako da se nisam naigrao tenisa uopšte. Druga stvar – imao sam mnogo sreće što sam kao mlađi imao trenera Romana koji me je očelečio, pa je moje verovanje da ću da pokušavam dok mi ne otpadne noga. Možda ne uspem da se vratim nikada, možda sa tim stavom neću ništa iskopati u tenisu, ali hoću u akademiji ili menadžerskoj agenciji, samo zbog tog pristupa životu generalno. Znate sami da sam uvek otvoren, veliki mi je podstrek i to što imam zaštićeni rang, mislim da je on oko 68. mesta – odigrao bih malo čelendćžera, 12 Gren slem i ATP turnira, neki vajld-kard… U dva navrata sam se vraćao ni iz čega na 72. i na 52. mesto – ako me noga ne boli, to je ostvarljivo. Ali postoji to ‘ali‘ koje je veliko.

Za kraj, srpski teniser je rekao da je spreman i na mogućnost da završi karijeru:

– Spreman sam i ako je kraj. Biće kraj ako u naredna tri-četiri meseca ja zaista ne mogu. I ranije sam to pričao – pre neke operacije rekao sam da je poslednja, pa sam se operisao opet. Mogu da kažem da je kraj ako ne budem igrao tamo do Indijan Velsa i Majamija, ali možda sam vas i slagao, možda se u januaru opet operišem i probam.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Janko Tipsarevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.