14/01/19 - 11:17h

Tipsarević: Ideja je da pokušam još ove godine

 


Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je od Grigora Dimitrova u prvom kolu Australijan opena.


Bugarin je slavio nakon preokreta rezultatom od 4:6, 6:3, 6:1, 6:4.

– Svi me nešto teše, kao ‘bravo, svaka čast, nisi igrao godinu i po dana, ovo je sjajno’… Nikada nisam srećan i zadovoljan kada izgubim meč, ali postoji ta uteha da zaista nisam igrao tako dugo, kao da ni pripreme nisam odradio na 100% zato što sam kasno primio injekcije i bilo je pitanje hoću li igrati u Melburnu. Pri tom sam bio bolestan nedelju dana od tih četiri. Odigrao sam dva i po relativno kvalitetna seta sada, a na pripremama sam sve skupa odigrao četiri-pet setova. Generalno je ideja da zaštićeni rang koristim više u drugoj polovini godine kada se zaista budem osećao udobno u svom telu, što sada nije situacija“.
– rekao je Janko posle meča.

On je kazao i da je Dimitrov bez ikakve dileme bio bolji i da mu je žao zbog nekih grešaka tokom meča:

– Grigor je bio bolji, o tome nema diskusije. Krivo mi je zato što se videlo da fizički totalno padam i da zbog toga donosim pogrešne odluke u drugom i trećem, pa i u četvrtom setu. Posle jedan-dva duža poena, gde se generalno osećam OK kada nema bolova i kad sam fit, sada sam morao da žurim, da tražim neke ludačke pozicije, što je rezultiralo neiznuđenim greškama. Meč je bio na momente kvalitetan. On nije iskoristio svoje šanse u prvom setu, ja jesam, a samo mi je krivo što nisam napravio brejk na startu drugog seta. Tada bih stekao malo preimućstvo jer imam i pozitivan skor sa njim, psihička je to prednost, ali on se opustio kada je naprabio brejk, počeo je bolje da servira i manje da greši. Generalno, bio je znatno bolji od mene.

Tipsarević se godinama muči sa povredama , ali ga još uvek drži želja da se vrati u svoj ritam:

– Ideja je da pokušam još ove godine. Mogu da igram 12 turnira na ‘zaštićeni rang’, dobiću pet-šest specijalnih pozivnica za čelendžere i tri-četiri na ATP nivou, još četiri pet-kvalifikacija, tako da je to 22-23 turnira. Sve to pod pretpostavkom da mi telo izdrži i da nemam ozbiljnih povreda i bolova. Jesam mator, imam 34-35 godina i sedam-osam operacija iza sebe, ali biće mi žao ako ne probam. Mentalna je borba, ali prednost je što sam navikao da igram sa bolom i pod tabletama itd. Samo je stvar da budem fit – ako sam fit, manje boli, generalno se igrači više povređuju kada nisu fizički spremni, pa i ono što inače manje boli počinje da boli više.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Janko Tipsarevic, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari