28/12/21 - 11:06h

Tim: Neću igrati na Australijan openu

 

Austrijanac Dominik Tim objavio je da se neće takmičiti na Australijan openu.


Source: Getty Images Europe

Tim je imao povredu ručnog zgloba. Trebalo je da narednu sezonu započne ATP kupom, ali se prehladio, pa je odučio da odloži povratak na teren, a sada je odustao i od Australijan opena.

– Kao što znate, vratio sam se kući u Austriju kako bih se oporavio posle teškog perioda treniranja u Dubaiju i koraka unazad tokom priprema. Sada se opet osećam dobro, moj ručni zglob je u dobrom stanju i treniram normalno, dobrim intenzitetom.

Posle kraćeg odmora, tim i ja smo razmatrali situaciju i odlučili da napravimo izmene u rasporedu turnira. Sezonu ću početi u Južnoj Americi, na Kordoba openu u Argentini, krajem januara, što znači da ove godine neću igrati u Melburnu na Australijan openu, gradu koji izuzetno volim i za koji me vežu nezaboravna sećanja na mečeve pred neverovatnom publikom. Nedostajaće mi navijači u Australiji, ali vratiću se 2023. Verujemo da je to prava odluka kako bih imao dobar povratak takmičenju. Ostaću u Austriji nekoliko dana i onda ću otići na pripreme za prvi turnir sezone. Koristim priliku da vam svima poželim srećnu Novu godinu i dobro zdravlje.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Australian Open, Dominik Tim, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.