11/09/16 - 10:27h

„Teniska Kuća slavnih“: Nominacije za Klajsters i Rodika

 


Svojevremeno najbolji teniseri sveta, Kim Klajsters i Endi Rodik nominovani su za prijem u „Tenisku kuću slavnih“ za 2017. godinu.


kim-endi-kuca-slavnih

Kim Klajsters i Endi Rodik su dvoje izuzetno dinamičnih sportista koji su ostavili trag u istoriji tenisa. Oboje su bili nemilosrdno posvećeni sportu i kao rezultat toga stigli su do vrha“, navodi se u saopštenju.

Kim Klajsters jedna je od šest dama koja je predvodila WTA listu i u singlu i u dublu. U toku svoje karijere osvojila je četiri grend slem titule u singlu ( tri na US Openu i jednu na Australijan Openu) i dve u dublu.

Nakon dve godine pauze na teren se vratila 2009.godine i na maestralan način trijumfovala na US Openu – pobedila pet teniserki iz Top 20. Ona je tako postala prva teniserka posle Žistin Enan koja je uspela da pobedi obe sestre Vilijams na putu do grend slem titule i prva mama šampion još od 1980.

Žene koje su primljene u „Kuću slavnih“ su veliki šampioni kojim sam se oduvek divila. Čast je da vas smatraju za deo te neverovatne grupe sportista i zahvalna sam na ovom velikom priznanju u svojoj karijeri“, izjavila je Klastejrs.

Svoj prvi i poslednji grend slem osvojio je 2003. na US Open i postao poslednji Amerikanac koji je trijumfovao na „Flešing Medouzu“. Iste godine zabeležio je i svoj najbolji plasman na ATP listi – prvo mesto na kojem je završio sezonu. Andi Rodik je završio karijeru sa 32 titule u singlu i četiri u dublu, te jednim naslovom Dejvis Kupa (2007. protiv Rusije).

Rodik nije krio oduševljenje što će se naći među nominovanim takmičarima za „Kuću slavnih“.
Velika je čast biti nominovan za „Kuću Slavnih“. Kad stavim sve što mi se desilo u sportu ispred sebe, zahvalan sam što sam imao priliku da se takmičim sa nikima od najboljih tenisera ikad, posebno sa onima koji su mi bili idoli celog života. Zaista mi je čast i želim da se zahvalim komisiji što će se i moje ime naći na tom glasačkom listiću“, izjavio je bivši svetski broj jedan.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Endi Rodik, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.