18/12/12 - 22:47h

Teniseri i ATP protiv pomeranja finala US Opena

 

Teniseri i ATP nisu saglasni sa odlukom Teniskog saveza SAD (USTA) da se finale US opena pomeri za ponedeljak. Žensko finale teniskog US Opena 2013. biće odigrano u nedelju, a muško u ponedeljak, odlučili su organizatori US opena u petak, što nisu odobrili sami akteri turnira.

jelena-jankovic-us-open-reu

ATP je u saopštenju apelovao da se novac od turnirskih prihoda pravilnije rasporedi, tj. da igrači dobiju više novca. U saopstenju se jos navodi:

“Pomerajući finale sa nedelje za ponedeljak, US open je prepoznao neverovatne fizičke napore muškog tenisa. Ipak, ATP i njegovi igrači jasno su stavili do znanja US opena da ne podržavamo finale u ponedeljak. Ubeđeni smo da US open treba da zadrži isti raspored kao i ostali Grend slem turniri“, piše u saopštenju ATP-ja i dalje se navodi: “Šteta je što US open nije adekvatno odgovorio na naše stavove po tom pitanju, ali nastavićemo da se bavimo tim pitanjem u diskusiji sa USTA“.

Ostaje nam da čekamo i vidimo kako će se završiti ovo prebacivanje loptice i ko će na kraju pobediti u ovom duelu, ATP ili USTA.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Grend Slem, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.