05/11/14 - 14:49h

Tatjana Ječmenica novi selektor Fed kup reprezentacije!

 

Tatjana Ječmenica – Jeftić novi je selektor FED kup reprezentacije Srbije, saopštio je Teniski savez Srbije.

5299_jecmenica-nova_orig

Ta odluka donesena je na sastanku Stručne komisije koju je odredio Upravni Odbor TSS. Ječmenica je tako po drugi put izabrana na ovu funkciju, s obzirom da je na kormilu FED kup selekcije bila u periodu od 2005. do 2006. godine.

Tatjana Ječmenica-Jeftić rođena je u Novom Sadu 4. jula 1978. godine. U igračkoj karijeri nastupala je za FED kup selekciju, a kao profesionalni igrač u singlu najbolju poziciju imala je 24.juna 1996. godine, kada je bila 72. na WTA listi, a iste godine imala je i najbolji plasman u dubl konkurenciji, zauzimala je 88. poziciju.

Komisija koja je donela odluku o novom selektoru brojala je pet članova, a sačinjavali su je Toplica Spasojević (predsednik Upravnog odbora TSS), Aleksandar Bolić (sportski direktor), Slobodan Vojinović (predsednik Stručne komisije), Radmilo Armenulić (počasni član TSS i bivši selektor) i Milan Čonkić (bivši selektor).

Ječmenica će na mestu selektora Fed kup selekcije naslediti Dejana Vraneša, koji je smenjen u junu ove godine, nakon serije nešto slabijih rezultata srpske reprezentacije. Vraneš je na kormilo srpske Fed kup selekcije došao 2007. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Predsednik, Selektor, Teniserke, Teniski savez Srbije, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.