07/11/14 - 14:22h

Tatjana Ječmenica-Jevtić: Cilj je povratak u Svetsku grupu elitnog takmičenja

 

Nova selektorka FED tima Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić rekla je da joj je glavni cilj povratak srpskih teniserki u Svetsku grupu ovog takmičenja. Ječmenica je takođe istakla da joj je najveća želja da u timu ima Anu Ivanović, ali i Jelenu Janković, kako bi u bliskoj budućnosti ekipa ponovila uspeh Dejvis kup selekcije iz 2010. godine.

5299_jecmenica-nova_orig

“Pre svega moramo da prođemo prvu prepreku, a to je takmičenje u Evro-afričkoj zoni u Budimpešti u februaru iduće godine. Nadam se da ćemo tamo zaređati sve pobede i da ćemo se plasirati u plej-of. Taj cilj nije neostvariv, jer imamo igračice koje su na petom i 15. mestu svetske rang liste”, istakla je Ječmenica-Jevtić.

Selektorka je izrazila želju i da podmladi reprezentaciju, te tako pripremi naslednice najboljim srpskim teniserkama.

Član komisije Teniskog saveza Srbije za izbor selektora Radmilo Armenulić rekao je da je Tatjana izabrana zbog činjenice da ima viziju ženske teniske reprezentacije u naredne četiri godine.

“Ječmenica će morati da stvori mladu reprezentaciju koja će u jednom trenutku naslediti naše vrhunske teniserke, iako one mogu da igraju još nekoliko godina”, rekao je Armenulić.

Ječmenica je dva puta nastupala za nacionalni tim, a ulogu selektora obavljala je i u periodu od 2005. do 2006. godine. Kao profesionalna igračica najbolji renking ostvarila je 1996. godine, kada je zaizimala 72. mesto.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Fed kup, Radmilo Armenulić, Teniserke, Teniski savez Srbije, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.