24/04/16 - 10:55h

Tajm: Sanja Mirza među 100 najuticajnijih ličnosti sveta

 

Renomirani magazin “Tajm” uvrstio je indijsku teniserku Sanju Mirzu među 100 najuticajnijih ličnosti planete.

zimbio.com

zimbio.com


Magazin “Tajm” je objavio svoju listu od sto najutacjnijih ljudi na svetu – jedina ličnost iz sveta tenisa koja je po njihovom kriterijumu zaslužila mesto na njoj je indijska teniserka Sanja Mirza.

Ona je ušla u istoriju tako što je zajedno sa Martinom Hingis osvojila poslednja dva Gren slema u 2015. godini i završni Masters u Singapuru. Usled toga, Mirza je postala najbolja teniserka sveta u dubl konkurenciji, i prva je Indijka kojoj je to pošlo za rukom.

Hingis i Mirza su na sjajan način započele i 2016, pošto su trijumfovale i na Australijan openu. Dolazeći iz zemlje kao što je Indija, Sanja Mirza je postala veliki podstrek i inspiracija za tamošnje stanovništvo, pre svega mlađe naraštaje. Ona je sigurno jedan od najboljih promotera svoje zemlje u svetu.

U tekstu posvećenom indijskoj heroini, jedan od najpopularnijih sportista tog podneblja, bivša kriket zvezda Sašin Tendulkar, između ostalog je napisao:

Mirzini roditelju su verovatno znali kakva budućnost čeka njihovu ćerku – dali su joj ime Sanja (Sania), što na indijskom znači veličanstveno.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Mirza Sanja, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.