18/01/24 - 06:09h

Švojntek dobila izgubljen meč: Već sam pakovala kofere u glavi!

 

Nestvaran početak petog takmičarskog dana na Australijan openu!


Source: Getty Images AsiaPac

Dok se Zverev i Rud “bore za goli život” u svojim maratonskim mečevima, dan je u ženskoj konkurenciji počeo šokantnim dvobojem Ige Švjontek i Danijel Kolins. Prva teniserka sveta je dobrano visila sa konopca, činilo se da je njen poraz neminovan, a onda…

A ondaje Danijel Kolins “nestala” sa terena. Amerkanka je u trećem setu vodila sa 4:2 i imala tri vezane brejk lopte. Svi su bili spremni za senzacije, ali Iga, pa ni Kolins, nisu. Poljakinja je dobila 16 od narednih 19 poena, ali mora zahvaliti protivnici što je još uvek na turniru. Strah od pobede ju je potpuno paralisao, pa je Švjontek na kraju slavila 6:4, 3:6, 6:4, čime je zakazala susret trećeg kola sa Lindom Noskovom.

-Bože, ne znam kako sam okrenula. Već sam bila na aerodromu, ali sam okrenula. Igrala je savršeno, nadala sam se da ne može da zadrži taj nivo, sačekala sam da dođu greške. Ponosna sam na sebe. Odjednom je počela da igra dvaput brže, trebalo mi je da se snađem neko vreme, ali ostala sam usredsređena na sebe – rekla je Iga Andrei Petković na terenu posle meča.

Da stvar bude upečatljivija, Danijel Kolins je odigrala svoj poslednji meč na Australijan openu u karijeri. Amerkanka koja je na ovom turniru 2022. stigla do finala, igra svoju poslednju sezonu u karijeri.

Neverovatno otvaranje dana na Rod Lejver areni…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Iga Švjontek, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.