08/01/22 - 22:05h

“Svi u tenisu podržavaju ideju da bi Novaku trebalo dozvoliti da igra, ali…”

 

Mats Vilander još jednom je govorio o Novaku Đokoviću i situaciji u kojoj se nalazi.


Novak Djokovic

Novak se trenutno nalazi u imigracionom hotelu u Melburnu. On će tamo sačekati odluku suda na žalbu koju je podneo, a koja se tiče odbijanja njegove vize za ulazak u Australiju gde je otputovao da bi se takmičio na prvom grend slemu sezone.

Na pitanje koje mu je postavio “Tennis 365” – kako će Novakova odluka da se ne vakciniše uticati na njegovu karijeru, on je odgovorio:

– Biti u karantinu nekoliko dana pred grend slem je veoma teško. Da li će ovaj slučaj da predstavlja neku vrstu presedana. Nisam siguran. Ovo je splet nesrećnih okolnosti.

On veruje da su svi u tenisu na strani toga da Đoković igra u Melburnu.

– Svi u tenisu podržavaju ideju da bi Novaku nekako trebalo dozvoliti da igra, ali u isto vreme postoje pravila i propisi za obično Australijanca. Bilo je slučajeva kada neki od njih nisu mogli da se vrate kućama. Sve je sada na nadležnim organima.

On je pozvao na to da se objasni kako je ovakva situacija mogla da se dogodi.

– Moramo da znamo čemu služi medicinsko izuzeće. Jeste privatna stvar, ali bi to mnogo olakšalo stvari. Kako je došlo do toga da Đoković stoji ispred carinika i ovaj mu brani ulazak? Kako je došlo dotle? Zvuči kao da je Đoković mislio da je sve u redu, ali odjednom nije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Mats Vilander, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.