23/11/21 - 14:55h

“Svi su videli Peng, treba prestati sa politizacijom cele situacije”

 

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Lijan rekao je da se nada da će prestati politizacija povodom slučaja teniserke Šuai Peng.


zimbio.com

Nakon što je Peng optužila bivšeg vicepremijera Kine za silovanje, ona je nestala iz javnosti.

Kako je javnost vršila pritisak da se sazna gde je ona, najpre su objavljenje fotografije iz njenog doma, a zatim pojavila na jednom teniskom turniru za mlade.

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta saopštili su da su u nedelju putem video poziva razgovarali sa Peng i da je ona rekla da je dobro i na bezbednom u svom domu.

– Ovo nije diplomatsko pitanje. Verujem sa su svi videli da je učestvovala u nekim javnim aktivnostima i da svi znaju da je imala video poziv sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom. Nadam se da će sada određeni ljudi prestati sa zlonamernim pričama i politizacijom cele situacije. – rekao je u utorak portparol Ministarstva.

Da druge strane, WTA smatra da video poziv nije dovoljan dokaz da je teniserka bezbedna.

– Bilo je dobro što smo je videli na nekim snimcima, ali to ne umanjuje zabrinutost WTA za njenu sigurnost i mogućnost da slobodno komunicira bez cenzure i ograničenja. Ovaj video ne menja naš stav da je neophodna nezavisna i javna istraga o optužbama koje je ona iznela. – navedeno je u saopštenju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Teniserke, Vesti, Šuai Peng


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.