05/12/20 - 20:35h

“Svi su nervozni ili lažu”

 

Rafael Nadal rekao je da ne postoji igrač koji bi mogao da bude smiren u svakoj situaciji na terenu.


Source: Getty Images Europe

On je istakao da prihvata poraze i pobede na isti način, kao sastavni deo sporta, ali ne krije da ume da bude nervozan kada mu ne ide.

– Svi su nervozni. Ili lažu. Pobeda ili poraz deo su našeg dnevnog života i treba ih prihvatiti kao takve – nisam previše uzbuđen kada mi ide dobro niti sam uništen kada ne ide kako treba. Uvek sam u sredini i siguran sam da je emotivna stabilnost veoma važna u našem sportu. Kada izgubim, naravno da sam negativan i tužan, ali da budem iskren, svaki dan živim sa osećajem da ću možda izgubiti – imam samopouzdanje, ali poraz je uvek opcija. – rekao je španski teniser i dodao:

– Zato mi loš osećaj posle poraza ne traje dugo – kada završim sa konferencijom za medije i sa razgovorom sa svojim timom, fokusiran sam na budućnost i traženje rešenja. Nije ni nužno da se osećaš nesigurnijim posle poraza. Recimo, izgubio sam od Švarcmana u Rimu posle nekoliko meseci bez turnira i znao sam da će poraz doći u nekom trenutku, ali to mi nije unelo nesigurnost pred Rolan Garos. Ali ako gubiš svake nedelje – drugo kolo tu, četvrtfinale tamo – i ne igraš mnogo zato što gubiš, onda to može da dovede do osećanja nesigurnosti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.