21/11/21 - 22:20h

“Svi bi rekli da tenis više nije zanimljiv”

 

Danil Medvedev nije uspeo da odbrani titulu na Završnom turniru, pošto ga je u finalu savladao Saša Zverev.


Source: Getty Images AsiaPac

Njih dvojica igrali su jedan protiv drugog i nekoliko dana ranije, u okviru grupne faze takmičenja, tada je pobedu odneo Medvedev.

– To je nešto interesantno. Uvek pokušavamo da igramo drugačije. Osetio sam da je nešto danas uradio drugačije. Ja sam pokušao da promenim nešto, ali nisam mogao da mu pariram. Ovoga puta je on pobedio mene, sledeći put ću pokušati da budem bolji. – rekao je Rus.

On je prokomentarisao to što mnogi govore o tome da će interesovanje za tenis opasti kada se Velika trojka bude povukla.

– Teško je kada se priča o sebi. Mogu da kažem da sam najbolji, da ljudi dolaze da me gledaju, ali ne, nisam takav. Kada pričam sa trenerom o tome, kaže mi da su nekada bili Borg i Mekinro. Kada su završili karijere, svi su govorili da je tenis gotov, da nikada nećemo imati takve igrače više. Na kraju smo imali nekoliko: Sampras, Agasi, stigli su do vrha. Sampras se povukao: opet isto, tenis je gotov. Onda su se pojavili Novak, Rodžer i Rafa. Ako pitate ljude, svi bi rekli da tenis više nije zanimljiv. Ista stvar se dešava sada. Niko nije osvojio toliko Grend slemova kao Novak, Rafa i Rodžer. Onda bismo mogli da kažemo da su svi lošiji od njih. Mogu da govorim samo u svoje ime i znam da ću dati sve od sebe da osvojim još titula, da budem u što više finala.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Danil Medvedev, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.