24/02/15 - 17:41h

Švajcarska odbranu titule u Dejvis kupu počinje bez Federera i Vavrinke!

 

Šampioni Dejvis kupa iz 2014. godine, Dejvis kup tim Švajcarske, počeće ove godine takmičenje u znatno oslabljenom sastavu! Švajcarci će se od 6. do 8. marta sastati sa Belgijom u Liježu, a najbolje plasirani igrač biće 294. na svetu – Jan Marti.

Roger-Federer-img24369_668

Švajcarci su prošle godine igrali sjajno u Dejvis kupu i potpuno zasluženo osvojili trofej, savladavši Francuze u finalu koje je igrano u Lilu. Međutim, na startu nove sezone izgleda da se sve izmenilo za tim Švajcarske. Glavne zvezde i predvodnici prošlogodišnjeg tima, Rodžer Federer i Sten Vavrinka neće nastupati u prvom kolu protiv Belgije, u Liježu, a na spispku nema ni 226. igrača sveta – Marka Kjudinelija.

Za Švajcarsku će od 6. do 8. marta u Belgiji nastupati, kao prvi reket, Jan Marti, zatim Adrien Bosel, Henri Laksonen, te Mihael Lamer. Od Vavrinke se može očekivati da zaigra za reprezentaciju u narednom periodu, dok je Rodžer Federer rekao da ove sezone sigurno neće igrati za nacionalni tim.

“Nije bila teška odluka. Igrao sam toliko dugo i, da budem iskren, mislim da konačno mogu da radim šta god hoću sada kada sam ga osvojio”, rekao je 33-godišnji Federer, koji je od 1999. godine igrao u Dejvis kupu.

“To mi je bio veliki teret tokom cele karijere i jedna od stvati koja mi je stvorila više teškoća u životu od mnogih drugih stvari, moram da kažem. Uvek sam osećao da mi Teniska asocijacija Švajcarske i ITF nabijaju krivicu i bio sam srećan što sam konačno skinuo to sa dnevnog reda”, dodao je Švajcarac.

Očigledno da je Rodžeru Dejvis kup bio i mali teret, te mu je sada konačno laknulo, a teško da će Švajcarci u skorije vreme ponoviti prošlogodišnji uspeh. Već u prvom meču ove godine znatno oslabljeni gostuju Belgiji koju predvodi 21. igrač sveta, David Gofan, tako da će tu veliki favorit biti Dejvis kup tim Belgije.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   David Gofan, Dejvis Kup, Rodžer Federer, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.