01/07/17 - 19:17h

Sugita ispisao istoriju u Antaliji!

 

Pobednik prvog izdanja ATP turnira u Antaliji je Japanac Juiči Sugita, koji je u finalu savladao Adriana Manarina sa 6:1, 7:6(4).


zimbio.com

Premijerno izdanje ATP 250 turnira u turskom gradu poznatom po letovalištu obilovalo je iznenađenjima od samo startu, i u istom maniru je okončano – šampion je postao 66. teniser sveta Juiči Sugita.

Japanac je u Antaliji osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri, i postao četvrti igrač kojem je to pošlo za rukom u aktuelnoj sezoni, nakon Žila Milera, Rajana Herisona i Borne Ćorića. Takođe, ovaj 28-godišnjak se može pohvaliti da je postao tek treći Japanac koji je postao ATP šampion, nakon Šuca Macuoke i Keija Nišikorija.

S obzirom da je pre tri nedelje osvoji čelendžer u Subitonu, Sugita je postao prvi igrač ikada koji je u jednoj sezoni osvojio i čelendžer i ATP turnir na travi. Zahvaljujući tom uspehu, Japanca čeka proboj u top 50 na rang listi, a krajem februara je bio tek 134. teniser sveta.

Pored 250 ATP bodova, japanski igrač je zaradio i 78,270 evra. U prvom setu finala udarci su ga savršeno služili, naročito forhend, pa je lako poveo nakon svega 29 minuta igre.

Mnogo veći otpor, Manarino je pružio u nastavku. Francuz je čak vodio i sa 4:2, ali je presudilo to što pri takvom rezultatu nije uspeo da odservira kako treba u narednom gemu, pa je Sugita vratio brejk, a nešto kasnije i prelomio meč u taj-brejku.

Znalo se pred finale da će ATP tur dobiti novog šampiona nakon meča pošto ni Manarino nema nijedan pehar sa turnira ove kategorije u riznici – oba dosadašnja finala igrao je 2015. godine, u Oklendu i Bogoti, ali je oba izgubio.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Antaliji, Juiči Sugita, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.