24/09/23 - 12:47h

ŠTETA: Kecmanović imao Zvereva na konopcima, ipak poraz!

 

Malo je falilo…


H. Međedović 62
L. Đere31

Foto: Getty Images South America

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasirao u polufinale ATP 250 turnira u Čengduu, usled tesnog poraza od prvog favorita takmičenja Aleksandera Zvereva 5:7, 7:5, 6:2, u meču koji je trajao tačno tri sata.

Srpski teniser odigrao je fantastična dva seta, ima priliku da drugi put u karijeri porazi najboljeg nemačkog igrača u ovom milenijumu, ali nije uspeo da završi posao u drugoj deonici.

Zverev će u drugom polufinalu igrati sa boljim iz duela Evans-Dimitrov. Prvi polufinalni par čine Safiulin-Museti.

Teška, rovovska i ujednačena borba u prvom setu koji je trajao čak sat i 16 minuta. Kao što smo najavili, Kecmanović je bio rame uz rame sa favoritom, i učinio je ono što je bilo ključno – iskoritio je svoje šanse.

Spasao je dve brejk lopte u prvom gemu, propustio jednu u drugom, ali je onda ugrabio priliku koju je zaradio u četvrtom i poveo sa 3:1. Zverev se, međutim, ekspresno vratio u egal već u narednom.

Nešto sigurniji su serveri bili do rezultata 5:5, a onda je usledio rasplet – Miomir dobija maratonski 11. gem u kojem je spasio još jednu brejk loptu, a u narednom koristi prvu priliku, dobija dva uzastopna poena od 30:30 i rešava prvi set u svoju korist spektakularnim riternom!

Vrlo slično se odvijala borba u nastavku, s tim što je ovoga puta Kecmanović propustio dve šanse, a Zverev ugrabio prvu. Međutim, uspeo je Srbin da se vrati i izjednači, pa i povede. Pri vođstvu od 5:4 je anulirao 40:0, stigao na dva poena od pobede, ali nije uspeo da se dokopa meč lopte. Lako je potom ipustio servis, ali je ponovo stigao do brejk lopte i šanse da odvede set u taj-brejk.

To se ipak nije dogodilo. Zverev je dobio set i, očekivano, prelomio time meč u svoju korist. Već na startu odlučujuće deonice je brejknuo, potom još jednom za 5:2, i tu je poslednja nada ugašena.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miomir Kecmanović, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.