24/05/17 - 12:53h

Štefi Graf ambasador Završnog WTA kupa u Džuhaju!

 

Teniska legenda Štefi Graf biće ponovo promoter WTA Elitnog kupa u Džuhaju.


Twiter

WTA turnir u kineskoj provinciji Guangdong igraće se od 31. oktobra do 5. novembra, a drugu godinu za redom ambasador ovog takmičenja biće 22-struka grend slem šampionka i bivša prva tenisertka sveta.

Jako sam uzbuđena što ponovo dolazim na turnir u svojstvu ambasadora. Prošle godine sam po prvi put boravila ovde i imam neverovatna iskistva sa domaćim navijačima tokom praćenja finala. Radujem se još boljem tenisu ove godine, kao i novim saznanjima o lokalnoj kulturi napisala je u saopštenju prva i jedina teniserka koja je uspela da trijumfuje na sva četiri grend slema i osvoji zlatnu olimpijsku medalju u istoj kalendarskoj godini.

Pravo učešća na ovom takmičenju imaju samo teniserke rangirane od 9. do 19. mesta, uz jednu specijalnu pozivnicu koju dodeljuju organizatori turnira, i igračice od 8. do 11.pozicije u dublu na WTA listi.

WTA Elitni kup je poslednji turnir dama u sezoni. Po prvi put je održan 2015. u Džuhaju. Nastao je po uzoru na Završni turnir šampionki, koji se održavao do 2014, ali donosi više poena (700), veću zaradu (ove godine nagradni fond je 2,28 miliona dolara) i okuplja bolje teniserke na turu (u prethodne dve godine ovde su igrale Venus Vilijams, Karolina Voznjacki, Samanta Stosur i Petra Kvitova)

WTA Elitni kup u Džuhaju će se održavati do 2019. godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, WTA, Štefi Graf


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.