13/11/15 - 20:21h

Šta “velika četvorka” misli o dopingu u tenisu?

 


U jeku afere sa dopingom ruskih atletičara, neizbežno pitanje za najbolje tenisere sveta u Londonu bilo je vezano za korišćenje nedozvoljenih sredstava u tenisu.

Nole,Rafa i Rodzer

To bi trebalo da bude jasno i jednostavno. Kad god dođeš bar do četvrtfinala, gde je ulog automatski mnogo veći, treba da budeš svestan da ćeš biti podvrgnut testovima. Teniseri bi trebalo da se testiraju što češće, što bi uticalo na to da i ne pomisle na doping“, istakao je Federer.

Iskren da budem, nemam šta da krijem. Mislim da je to fer, koliko god da je testova potrebno, ja sam tu“, kratak i jasan je u svom stavu prvi reket planete, Novak Đoković.

Nadal smatra da bi tenis morao da ostane čist, a kontrole da budu javne.

Tenis je bogat i zdrav sport i moramo da uradimo sve što je u našoj moći da ostane čist. Bilo bi jako dobro ukoliko bi se ATP i ITF kontrole učinile javnim, pa da svi znaju šta se događa“, rekao je Rafa.

Britanac Endi Marej je mišljenja da treba mnogo više ulagati u antidoping proces, kao i da sve mora biti transparentnije.

Što transparentnije, to bolje. Ove sezone sam testiran kao nikada pre, ali to i nije toliko bitno. Primera radi, Lens Armstrong je često testiran, a nikada nije pao, tako da to i nije neka garancija“, izjavio je Marej.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, Endi Marej, Masters, Masters u Londonu, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.