09/02/16 - 20:20h

St.Peterburg: Novi poraz Bojane Jovanovski

 


Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu od Margarite Gasparian. Ništa od duela sa Anom.

Bojana Jovanovski12
Margarita Gasparian66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Bojana nije uspela da savlada mladu teniserku iz Rusije. Bolje rečeno, Gasparianova je za 56 minuta odnela Jovanovsku sa terena Sibur Arene.

Jovanovska je četvrti turnir ove godine završila u prvom kolu. Posle Šenžena, Hobarta i Australijan Opena završila je učešće u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu.

Na početku prvog seta teniserke su razmenile po brejk, a onda je Gasparian potpuno dominirala. Bojana je napravila četiri duple servis greške, a imala je samo 14% dobijenog prvog servisa. Za razliku od nje, Margarita Gasparova imala 86% uspešnosti prvog servisa, i sa tri brejka u nastavku došla do 6:1.

U drugom setu Bojana je popravila svoju igru, i broj osvojenih gemova, imala i veći procenat prvog servisa, bez duplih grešaka, ali nedovoljno da se pobedi domaća teniserka.
U poslednjem gejmu drugog seta Bojana je uspela da spasi pet set-meč lopti, ali nije uspela da preokrene rezultat. Ruskinja je koristila svaku njenu grešku i na kraju dobila ovaj set sa 6:2.

U narednom kolu, Margarita Gasparian sastaje se sa još jednom srpskom teniserkom – Anom Ivanović.

Margarita Gasparian je trenutno 43. teniserka na WTA listi, i jedna od mladih nada ruskog tenisa od koje se u narednom periodu mnogo očekuje.
Nedavno je započela saradnju sa Elenom Makarovom i kaže da je to pozitivno uticalo na nju.
Ona nije samo trener. Ona je i prijatelj! Volim da radim sa ženskim trenerom. Kada imate muškog trenera ne možete da razgovarate o svemu, možda samo o tenisu. Dok sa Elenom mogu da pričam o svemu – kako se osećam, o tenisu, momcima…. Ja sam opuštena, ne mislim o tenisu sve vreme i prija mi vreme sa Makarovom.

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.