06/08/19 - 20:15h

Srpski juniori na korak do evropskog zlata, juniorke se plasirale na Svetsko prvenstvo

 

Muška teniska reprezentacija Srbije do 16 plasirala se u finale Letnjeg Ekipnog šampionata Evrope koje se održava u francuskom Le Tuku.


Srbija igra u sastavu: Hamad Međedović, Stefan Popović i Petar Teodorović, a predvođena je trenerom Vladimirom Krstićem.

U prvom meču finalnog takmičenja naši momci su pobedili selekciju Češke 2:1. U polufinalu je savladana i Španija sa 2:0 (Stefan Popović – Alejandro Turriziani Alvarez 4:6, 6:4, 6:2, Hamad Međedović – Daniel Rincon 6:4, 7:6(7)).

Srbije će se za evropsko zlato boriti sa pobednikom meča Velika Britanija – Francuska.

Tim Srbije već je obezbedio i plasman na Svetsko prvenstvo u SAD-u koje se igra u septembru.

Foto: Teniski savez Srbije

Ženska reprezentacija Srbije do 16 koja je u sastavu Fatma Idrizović, Natalija Senić i Andrea Obradović, a predvođena trenerom Slobodanom Rankovićem trenutno je u Budimpešti gde su naše devojčice izborile plasman na Svetsko prvnenstvo koje se takođe igra u SAD-u u septembru.

U prvom kolu finalnog takmičenja za Ekipnog šampiona Evrope 2019. mlade reprezentativne Srbije poražene su od selekcije Nemačke 1:2 (Natalija Senić – Mata Guth 2:6, 1:6, Fatma Idrizović – Julia Middendorf 6:3, 7:6(6), dubl: Senić, Idrizović – Guth, Middendorf 0:6, 4:6).

Srpska reprezentacija se u narednom kolu borila protiv selekcije Hrvatske za plasman od 5. do 8. mesta, a pozicija 5. i 6. donosi učešće na Svetskom šampionatu.

Na putu do 5. mesta, najpre je poražen tim Hrvatske nakon dubla sa 2:1 (Natalija Senić – Sara Svetac 6:3, 6:1, Fatma Idrizović – Antonina Ružić 4:6, 1:6, dubl: Senić, Idrizović – Ćirić Bagarić, Ružić 7:5, 6:2).

Naredni meč reprezentacija Srbije igra protiv pobednika Belorusija – Italija, za mesto broj 5.

Foto: Teniski savez Srbije

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Srbija, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.