04/02/14 - 10:00h

Srpski derbi u Zagrebu!

 

Dušan Lajović i Peđa Krstin ukrstiće rekete u prvom kolu Zagreba. Posle velikog uspeha u kvalifikacijama, gde je premostio sve tri prepreke i to protiv tenisera bolje rangiranih od sebe, mladi Peđa Krstin je dobio svog protivnika u prvom kolu ATP turnira u Zagrebu. Žreb je odlučio da to bude Dušan Lajović.

Pedja Krstin

Pedja Krstin

Duel srpskih tenisera zakazan je za utorak. Dušan Lajović je kao 101. igrač sveta u prvo kolo dospeo bez kvalifikacija, a prethodnog vikenda je branio boje naše zemlje u Dejvis Kup duelu protiv Švajcarske, gde je zabeležio polovičan učinak.

Za razliku od Lajovića, 19-ogodišnji Peđa Krstin je, kao 373. teniser planete, bio prinuđen da do glavnog žreba dođe kroz tri kola kvalifikacija. On je napravio veliko iznenađenje pobedama protiv znatno iskusnijih i bolje rangiranih igrača, Markosa Bagdadisa, Đanluiđi Kvinzija i Martina Fišera. Time je Krstin načinio najveći uspeh u seniorskoj karijeri.

Nagradni fond turnira u Zagrebu nije ni malo zanemarljiv, 485. 780 evra. Za prvog nosioca takmičenja postavljen je nemački teniser Tomi Has.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP u Zagrebu, Dušan Lajović, Peđa Krstin, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 2

 
zeljko ki February 4, 2014 Odgovori

Samo napred Pedja,svi smo uz tebe

 
GORDANA February 4, 2014 Odgovori

navijam i za jednog i za drugog….napred nasi…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.