05/04/24 - 11:19h

Srpkinje otputovale u Portugal – Krunićeva predvodi mlađu gardu, vraća se Nina Stojanović

 

Veliki zadatak pred nacionalnim timom.


foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije otputovala je u Portugal, gde je u Oejresu od 8. do 13. aprila očekuju dueli u Prvoj grupi Evro-afričke zone za plasman u plej-of. Selektor Dušan Vemić je na, nikad jači turnir Prve grupe Evroafričke-zone, poveo Miu Ristić (334. na VTA listi u singlu, i bez plasmana u dublu), Lolu Radivojević (369, 922), Elenu Milovanović (488, 499), Aleksandru Krunić (530, 109) i Ninu Stojanović (-, -).

Srbija, 25. na svetu, kao treći nosilac u žrebu, iza Austrije (22) i Letonije (24), biće lider C grupe, a na žrebu 7. aprila dobiće po rivala iz drugog šešira u kome su Holandija (26), Mađarska (27) i Švedska (28), trećeg koji čine Turska (33), Bugarska (34) i Grčka (44), kao i četvrtog gde su smeštene selekcije Norveške (48), domaćina Portugalije (50) i Danske (51).

Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe. Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.

Prve zvezde turnira biće sedma na VTA listi Marija Sakari iz Grčke i 10. na planeti, Jelena Ostapenko iz Letonije, a slavu može da im ukrade bivša broj jedan Karolina Voznijacki, koja će biti druga igračica Danske. Iz prvih 100 na svetu igraće još Viktorija Tomova za Bugarsku i Klara Tauson za Dansku.

Sve reprezentacije došle su u najjačim sastavima, jer je za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu neophodno upisati meč u Bili Džin King kupu za nacionalni tim.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Fed kup, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.