31/05/24 - 13:25h

SRPKINJA SA 999 ŽIVOTA: Nemoguća pobeda Olge Danilović!

 

Potpuno je nestvarno kako je Olga izvukla pobedu!


O. Danilović077
D. Vekić656

I mnogo pre taj-brejka u kojem je gubila sa 6:2, Olga Danilović je bila na konopcima protiv Done Vekić, izgubila je prvi set sa nulom, nekoliko puta imala brejk zaostatka u odlučujućoj deonici, ali je na volšeban način uspela da nastavi pobednički niz na Rolan Garosu!

Posle tri sata i 11 minuta iscrpljujuće borbe i nebro brejkova, Olga Danilović napravila je novi veliki podvig i 18 sati nakon eliminacije Danijel Kolins, poslala kući još jednu favoritkinju, Donu Vekić.

Meč je rešen u super taj brejku – 0:6, 7:5, 7:6 (10:8).

Umorna Olga, koja je 18 sati ranije završila težak meč sa Kolins, izgubila je prvi set za 27 minuta. Ali je u drugom počela da igra. Spasila je brejk loptu u ranoj fazi, parirala i stigla do dve set lopte pri vođstvu 5:4, ali ih nije iskoristila. Dočekala je svoju šansu na 6:5, opet iz druge brejk i set lopte u gemu, a četvrte ukupno. Slomila je Donu, uhvatila svoj psihološki momentum i izborila treći set.

Ipak, bolje je Dona otvorila nastavak, povela je sa 2:0, iako je i Olga imala dve brejk šanse. Tako je počela opet da diktira tempo i grabi ka trijumfu. A onda, Olga je povela sa 40:0 i napravila brejk iz prve šanse, bez izgubljenog poena za 3:3.

Malo je nedostajalo da Olga pri 4:3 napravi brejk, imala je dve prilike, mučila se umorna Dona sa servisom, ali je smogla snage da izdrži i izjednači na 4:4.

I onda, završnica kao u filmu o Rokiju Balboi.
Posle 4:4, sva tri naredna gema bili su brejkovi i Dona je opet bila na pragu trijumfa sa vođstvom od 6:5. Tu je Olga bila na najtežem ispitu, uspela da je da sa same ivice izbori taj-brejk i uđe u konačni obračun za pobedu. Gubila je u super taj-brejku sa 6:2, 7:6 i 8:7, a onda zadala konačan udarac sa tri uzastopna poena!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Olga Danilović, Rolan Garos, Teniserke, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.