13/07/23 - 18:16h

Srpkinja pod tuđom zastavom senzacija juniorskog Vimbldona!

 

Devojčica srpskih korena koja se takmiči pod zastavom Velike Bitanije, Mika Stojsavljević (14), najzvučnija je juniorska priča ove godine na Vimbldonu.


Mika Stojsavljević ima samo 14 godina i, iako toliko mlada, dobila je posebnu pozivnicu organizatora londonskog grend slema da učestvuje u juniorskom nadmetanju kao najmlađi takmičar.

Uprkos toj činjenici, ona je uspela da stigne čak do četvtfinala, eliminisavši između ostalih četvrog nosioca, Peruanku Perez Alarkon, pa Australijanku Džon, 13. favoritkinju. Njene “žrtve” u glavnom žrebu bile su još Hana Klugman i Mimi Ksu.

Ipak, serija rušenja favoritkinja prekinuta je u četvrtfinalu. Stojsavljevićeva je poražena od Slovakinje Renate Jamrihove iz Slovačke 6:2, 6:7(6), 6:1.

Dve godine starija protivnica nije dozvolila novu senzaciju. Slovakinja je 635. na WTA rang listi (najbolji renking 629) i već ima jednu juniorsku gren slem titulu, osvojenu ove godine na Austrailjan openu u dublu.

S druge strane, Mika Stojsavljević je ove godine odigrala i svoje prve seniorske mečeve na dva manja turnira u Engleskoj, tačnije Luoborou i Notingemu, a zabeležila je i prvu pobedu.

Foto: mika.stoj / Instagram

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Mika Stojsavljevic, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.