23/05/21 - 18:30h

“Nadam se da u Parizu mogu da stignem do kraja”

 

Novak Đoković naredne nedelje će se takmičiti na ATP turniru u Beogradu.


Novak Djokovic

Ovo je drugi ATP turnir koji se održava u srpskoj prestonici, a Novak je istakao je poseban osećaj igrati u svojoj zemlji.

– Uvek je posebno igrati u Srbiji. Neobično je imati dva trurnira tako blizu jedan drugom. Manje od mesec dana je prošlo od Srbija opena, a ovaj je došao kao iznenađenje svima nama, ali je Rolan Garos pomeren za nedelju. Da nije tako imali bismo normalno jedan turnir. Mislim da uspeh nacije u tenisu zavisi i od broja turnira koji se igraju u zemlji. Radio sam sa Savezom da se organizuje više fjučerasa, da se pomogne igračima da imaju punu sezonu fjučersa, to je pravi način da se ide napred. Što ih je više, manje sve košta njihove porodice, tu ste, na mestima gde ste igrali, zarađujete poene… Lakše je probijati se. Na kraju, drago da mi je što dva puta igram ovde i što sam sa porodicom više. U Parizu ću biti u hotelu, a ovde možemo da se krećemo, slobodni smo posle nekog vremena. Možete da pratite lokalnu vladu i pravila, ovde u Srbiji osim maski unutra, možemo da se krećemo normalno. Nismo u balonu, što je sjajno. To mi donosi više mentalne mirnoće, radost što sam kod kuće. – rekao je on.

Đoković je nedavno igrao Masters turniru u Rimu gde ga je u borbi za titulu savladao Rafael Nadal.

– Zadovoljan sam kako sam igrao Rim, posebno finale, posle te subote kada sam odigrao dosta tenisa. Mogao sam komotno još nekoliko sati da igram, to me je posebno zadovoljilo, što sam spreman, što mogu da igram i u pet setova. Sve sam podredio tome da mi igra bude na vrhuncu u Parizu. Radi se o mečevima, radu na specifičnim detaljima u igri koje mogu da popravim i naštimam za Pariz. Tamo želim da blistam, u pitanju je šljaka, zahtevno je. Srećan sam kako trenutno igram, nadam se da mogu tamo da stignem do kraja.

On kaže da je vrlo srećan zbog toga što su učesnici oba turnira u Beogradu zadovoljni uslovima.

– Drago mi je da su svi zadovoljni turnirom i uslovima. Dobio sam pozitivne impresije, tako da ne mogu da budem srećniji. Razumem šta im treba, šta žele da bi se osećali dobro. I ne samo oni nego i njihovi timovi. Dali smo sve u skladu sa protokolima. Nisu mogli da osete Beograd na pravi način, ali nadam se sledeće godine da će ga osetiti na potpun način. Razvijamo polako tenisku akademiju, biće to na zimu, tražimo tim eksperata svih vrsta. Imam vrlo holistički pristup životu i karijeri i pokušavam da prenesem sve u ovaj tim. Kompleksan je to projekat, ali smo uzbuđeni. Pokrenuli smo u novembru, decembru prošle godine kamp, bilo je tu 30 njih koji su nekoliko nedelja trenirali, bio je to sjajan način da se testiraju metodologije, pristupi koje želimo da imamo ubuduće. Čuli smo mnogo pozitivnog, uživao sam, to su bile jedine dve nedelje gdkoje sam proveo potpuno u ulozi trenera. Bio sam uz mlade, uživao sam, tenis mi je život i volim to, a akademija je zahtevan program, ali je to legat i nešto čemu želim da se posvetim. Goran je tu jedan od glavnih trenera, takođe Viktor Toicki. Nadograđujemo tim, ima dosta posla, ali je uzbudljivo. Želimo da podržimo tenis u Srbiji i na Balkanu. Imamo mnogo talenta, posebno u poslednjih 20 godina, Janko Tipsarević takođe ima akademiju, radi dobar posao. Srbija postaje centar teniskog eko sistema u oblasti, što je predivno.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.