17/02/14 - 21:06h

Srbija viceprvak Evrope!

 

Mlade, ali velike nade srpskog tenisa pokazale su da ovaj sport u našoj zemlji ipak ima budućnost.Ženska reprezentacija u konkurenciji do 14 godina osvojila je evropsko srebro na “Vinter Kupu” koji se igrao u češkom gradu Vestecu.

mlade nade

Ženska reprezentacija Srbije do 14 godina nastupila je u sastavu: Jovana Vuković, Olga Danilović i Teodora Ristić. Devojčiće predvođene trenerom Draganom Bukumirovićem za zlato su se borile protiv selekcije Rusije, koja je bila bolja sa 3:0. Evo i svih rezultata ovog finala:
Potapova – Danilović 7:5, 6:1
Pervušina – Vuković 6:1, 6:3
dubl: Pervušina, Makarova – Danilović, Vuković 7:5, 6:2

Sjajna selekcija Srbije, srebrne devojke Starog kontinenta, u četvrtfinalu bile su bolje od Poljske 2:1 (Danilović – Zakordoniec 6:2, 6:4, Vuković – Hertel 6:3, 6:4, dubl: Danilović, Vuković – Hertel, Rutkovska 4:6, 5:7). U polufinalu je savladana selekcija Ukrajine sa 2:1 (Danilović – Zavatska 7:5, 7:5, Vuković – Jastremska 6:3, 4:6, 4:6, dubl: Danilović, Vuković – Jastremska, Zavatska 6:2, 3:6, 6:4).
Na Letenjem prvenstvu Evrope ova reprezentacija imaće priliku da se bori ne samo za evrospko zlato, već i plasman na prvenstvo Sveta u konkurenciji do 14 godina.
Ovo je još jedan dokaz da, uprkos mnogim predviđanjima, Srbija ima teniskog potencijala koji bi nasledio generaciju Noleta, Janka, Ane, Jelene i ostalih. Nadamo se da će ove devojke dobiti uslove da adekvatno rade i napreduju, kako bi se svi radovali novim svetskim zvezdama sa ovog područja.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Jovana Vuković, Olga Danilović, Prvenstvo Evrope do 14 godina, Srpske teniske nade, Teodora Ristić, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.