09/01/15 - 14:07h

Srbija protiv Mađarske i Austrije u Fed kupu!

 

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske i Austrije za povratak u Svetsku grupu 2, odlučeno je žrebom. Mečevi će se igrati od 4. do 8. februara u Budimpesti.

Aleksandra Krunic

Aleksandra Krunic

Uslov da naše teniserke izbore povratak u drugu Svetsku grupu jeste da osvoje prvo mesto u grupi A, a potom slave i protiv najbolje selekcije u grupi D, u kojoj se nalaze Belgija, Hrvatska, Izrael i Letonija.

Naša reprezentacija će u prestonici Mađarske igrati u znatno izmenjenom i oslabljenom sastavu. Za Srbiju će nastupiti Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić i Vojislava Lukić.

Aleksandra Krunić će predvoditi ovu selekciju, kao 84. teniserka sveta i najiskusnija u timu. Preostale tri igračice koje su se našle na spisku selektorke Tatjane Ječmenice se nalaze između 300-400. mesta na WTA listi.

Fed kup selekcija Srbije će biti oslabljena neigranjem najbolje rangirane Ane Ivanović, koja će preskočiti Fed kup ove sezone, jer joj se ne uklapa u raspored, dok je Jelena Janković još ranije obelodanila svoju odluku da se povuče iz reprezentacije.

Bojana Jovanovski, Jovana Jakšić, Vesna Dolonc i Nina Stojanović su morale da se zahvale na pozivu zbog povreda ili privatnih obaveza koje su ih sprečile da u ovom trenutku nastupe.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Aleksandra Krunić, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Fed kup, Ivana Jorović, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Rang Lista, Teniserke, Vesna Dolonc, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.