05/03/16 - 17:16h

Srbija i Kazahstan potpisali ugovor o saradnji teniskih saveza

 


Ugovor o saradnji TSS i TSK potpisan je na konferenciji koja je održana u press centru Dejvis kup meča u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. Ispred Teniskog saveza Srbije ugovor je potpisao predsednik TSS Mr Mirko Petrović, a ispred Teniskog saveza Kazahstana, predsednik Teniskog saveza Kazahstana Bulat Utemuratov.

petrovic_Mirko

Na konferenciji za novinare predsednik Teniskog saveza Kazahstana zahvalio se na gostoprimstvu i prijemu delegacije. Potpisan sporazum je veoma važan, pre svega u razmeni juniora i teniskih kadrova, naglasio je Utemuratov. Sporazumom se otvaraju vrata srpskim i kazahstanskim teniserima za lakše učestvovanje na ITF turnirima.

Predsedinik Teniskog saveza Srbije pohvalio je Utemuratova kao velikog humanistu koji veruju u iskrenu saradnju dve zemlje.

Potpisan sporazum uključuje sledeće stavke:

  • Saradnja u dobijanju wild card-a za ITF turnire koji se igraju u Srbiji i Kazahstanu. Ova mogućnost je posebno važna za mlade tenisere koji će na ovaj način lako doći od prvih ATP poena.
  • Saradnja u korišćenju teniskih centara, koji će prilikom održavanja turnira teniserima omogućiti lakši pristup treningu.
  • Razmena iskustava, znanja, teniskih kadrova i menadžmenta.
  • Saradnja po pitanjima pristupa teniskim organizacijama poput ITF, ATP i WTA.

Postojeća saradnja koja je uključivala povezivanje teniskih klubova za razmenu juniora do 10 godina, sada je podignuta na jedan viši nivo – dodao je Petrović.

Konferenciji su prisustvovali i najbolji juniori Kazahstana i mladi teniseri uzrasta do 10 godina, koji su imali priliku da se upoznaju sa srpskim teniserima i treniraju sa vršnjacima iz Srbije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.