30/09/15 - 09:38h

Španjolka bolja od Ane u Vuhanu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u osmini finala turnira u kineskom Vuhanu! Bolja od naše igračice, nakon preokreta, bila je Španjolka Garbinje Muguruza rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:0, nakon jednog sata i 37 minuta tenisa.

A. Ivanović610
G. Muguruza466

ana-ivanovic-porazena-ao-2014

Ana Ivanović igrala je dobro u prva dva kola na ovom turniru i uspela je da eliminiše Dulgreu i Brengl, ali je u prvoj pravoj probveri ipak poklekla. Ono što više brine od bolje igre Muguruze jeste da je nakon svsjenog seta Ana uspela da u naredna dva osvoji svega jedan gem!

Ana Ivanović je bolje započela meč, uspela je da Španjolki oduzme servis u četvrtom gemu i dođe do prednosti od 3:1! U petom gemu Muguruza uzvraća brejk iskoristivši treću brejk priliku, ali je do kraja ipak bolja bila Srpkinja. U desetom gemu Ana Ivanović je uspela da drugi put u setu oduzme servis rivalki i osvojio ovaj period sa 6:4.

Od kraja prvog seta pa do kraja meča Ana Ivanović osvojila je svega jedan gem i dozvolila je rivalki da joj čak šest puta oduzme servis! Drugi set počeo je brejkom Garbinje Muguruze, a onda je to učinila još dva puta u ovom periodu, dok se Srpkinja “upisala” na semaforu u petom gemu i to je bilo sve od nje, pa je Španjolka privela set kraju osvojivši ga sa 6:1.

U trećem setu Garbinje Muguruza je bila još ubedljivija! Teniserka iz Španije oept je tri puta Ani oduzela servis, a u ovom delu igre joj nije dozvolila ni jedan grem, te je lako i brzo došla do konačnih i vrlo ubedljivih 6:0.

Teniserku iz Španije u četvrtfinalu očekuje susret sa boljom iz duela u kome se sastaju Kristina Mladenović i Ane Karolina Šmijedlova.

Turnir u Vuhanu igra se za nagradni fond od 2.513.000 dolara.

(Tenis Uživo, D. Jevremović)


Teme:   Ana Ivanović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.