20/04/19 - 12:39h

Souza suspendovan zbog korupcije

 

Brazilski teniser Žoao Souza privremeno suspendovan.


Foto: Clive Brunskill/Getty Images North America

Brazilski teniser Žoao Souza po drugi put ove godine je privreeno suspendovan zbog istrage o korupciji, objavila je Jedinica za teniski integritet.

Souza, koji se trenutno nalazi na 422. mestu na ATP listi, prvobitno je suspendovan 29. marta zbog navodnog kršenja pravila Teniskog antikorupcionog programa, ali je potom njegova žalba usvojena.

Međutim, Jedinica je objavila da je suspenzija ponovo uvedena jer se pojavio znatan broj novih dokaza, pa zato nove žalbe neće biti prihvaćene.

– Efekat provizorne suspenzije je takav da gospodin Souza nema prava da se takmiči, niti prisustvuje turnirima koje organizuje ili priznaje vladajuće telo tenisa – stoji u saopštenju Jedinice za teniski integritet.

Brazilski teniser nema osvojenu nijednu ATP titulu i uglavnom se takmičio na čelendžerima. Najbolji plasman imao je 2015. godine, kada je bio 69. na svetu.

Prošle godine Jedinica za teniski integritet izrekla je ukupno osam doživotnih suspenzija među kojima se izdvaja nekadašnji 49. teniser sveta Danijele Braćali, zbog nameštanja mečeva i klađenja.

(Tenis Uživo, K. Radović)


Teme:   ATP, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.