07/11/23 - 17:21h

Sofija: Kecmanović eliminisan u taj-brejk maratonu sa Bautistom

 

Srbija već u prvom kolu ostala bez predstavnika na ATP 250 turniru u Bugarskoj.


M. Kecmanović676
R. Bautista Agut767

Miomir Kecmanović

Na sličan način kao i Međedović danas, Miomir Kecmanović je poražen od Roberta Bautiste Aguta u prvom kolu takmičenja u Sofiji – 7:6 (9), 6:7 (2), 7:6 (5).

Bio je Srbin blizu velikog preokreta u trećem setu, ali nije uspeo da privede posao kraju. Koliko je meč bio neizvestan, govori i činjenica da je trajao tri sata i 15 minuta.

Da će tako biti, nagovešteno je od samog starta. Dugi i neizvesni bili su gemovi – Kecmanović je u drugom gemu spasao jednu, a u četvrtom četiri brejk lopte. Nije uspeo da ugrozi protivnički serivs, ali je stigao do taj-brejka gde je ispustio veliku šansu. Vodio je 7:6, imao set loptu na svoj serivs, potom i na protivnički pri vođstvu 8:7, ali nije uspeo da realizuje priliku. Agut je dobio prvi taj-brejk 11:9.

Na ivici poraza bio je naš igrač kada je Bautista Agut poveo sa 5:3 u drugom setu. Ipak, uspeo je Kecmanović da smogne snage za povratak, kasnije i da izbori taj-brejk, u kojem je poveo 6:0 i lako ga dobio.

Deveti život, Miomir je iskoristio u trećem setu. Najpre je nadoknadio 0:3, pa ponovo sustigao zaostatak od 3:5, da bi nešto kasnije i ovaj set otišao u taj-brejk. Poveo je Srbin sa 3:2, imao mini-brejk prednosti, vodio je i sa 4:3, ali od tog trenutka Španac osvaja naredna tri poena, a drugu meč loptu pretvara u trijumf.

Roberto Bautista Agut će u 2. kolu igrati protiv Mađara Fabiana Marošana.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Sofiji, Hamad Međedović, Miomir Kecmanović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.