12/03/19 - 16:53h

Soares uz Đokovića: Teško je pričati sa svima, zamislite da jurimo 100 ljudi

 

Brazilski teniser Bruno Soares je nakon odluke da se Krisu Kermodu ne produži mandat, rekao da su svi članovi Saveta igrača uradili ono što je trebalo.


Foto: Julian Finney/Getty Images Europe

Pre početka Mastersa u Indijan Velsu izdato je saopštenje da Kris Kermod u narednoj sezoni neće biti izvršni direktor i predsednik ATP-a jer mu mandat neće biti produžen.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, koji je predsednik Saveta igrača, navodio se kao jedan od najvećih pobornika za Krisov odlazak. On nije želeo da govori na tu temu, a njegove kolege Rafael Nadal i Rodžer Federer rekli su da im se ne dopada način na koji je Savet u ovom slučaju postupio.

Sva trojica predstavnika igrača glasali su protiv produžetka mandata.

– Svaki član Saveta je uradio ono što je trebalo. – smatra Suares koji je, zajedno sa Džimijem Marejem, predstavnik najboljiih 100 dubl igrača.

– Teško je pričati sa svima. Ako je neko zainteresovan za nešto, onda treba da porazgovara sa predstavnicima, da upita šta ga interesuje ili pruži savet. Nemoguće je da nas nekoliko razgovara sa svima. Džejmi i ja smo predstavnici najboljih 100 igrača u dublu. Zamislite da jurimo 100 ljudi. Komuniciramo putem mejla, ali mnogo toga se dešava, tako da je dobro i da nas neko potraži ako ga zanima išta.

Na pitanje zašto Novak o ovoj temi nije želeo da govori, Soares je rekao:

– Radimo kao tim. Nije kul reći ko je glasao za, a ko protiv. Teška je odluka i treba da bude anonimna.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Bruno Soareš, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.