24/04/22 - 13:01h

“Snažno ćemo reagovati na odluku Vimbldona”

 

Glavni čovek WTA Stiv Sajmon oglasio se povodom toga što je Vimbldon odlučio da zabrani teniserima i teniserkama Rusije i Belorusije da se takmiče na ovom turniru.


Foto: Matthew Stockman/Getty Images AsiaPac

Čelnici turnira na ovaj korak su se odlučili zbog rata u Ukrajini.

Sajmon se ne slaže sa tom odlukom, a najavio je oštru reakciju na nju.

– Mi nemamo istu jurisdikciju nad grend slemovima koju imamo nad događajima koje mi organizujemo. Imamo presedane gde ovakve situacije mogu da se dogode i gde kazne i sankcije sa turnira mogu da se nametnu. Trebalo bismo da sednemo za sto, sa našim igračkim savetom i upravnim odborom i sve sagledamo. Mislim da ćete videti snažnu reakciju sa naše strane, ali kakve će biti i koliko daleko će one da ide, to će tek biti određeno. – rekao je on i nastavio:

– Ljudi misle da sport i politika ne bi trebalo da se mešaju, ali to nije tako u realnosti. Povremeno se dešava sa sport uđe u politku, a ovo je situacija gde se politika umešala u sport. To je stvaran život. Saopštenje koje smo čuli je blago rečeno izuzetno razočaravajuće. Ima dosta stvari sa kojim se nećemo saglasiti, ali jedna stvar oko koje smo uvek bili jedinstveni, to je taj uslov za učešće na turnirima. Uvek je bio paziran na vrednosti i bez ikakve diskciminacije.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Turniri, Vesti, WTA


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.