17/07/16 - 19:23h

Smit: Svi smo ponosni na Kajla…

 


Reprezentativci Velike Britanije slave novi plasman u polufinale Dejvis kupa. Aktuelni šampion je slavio u Beogradu najviše zahvaljujući mladom Edmundu, koji je bio presrećan nakon odlučujućeg trijumfa nad Lajovićem.


U početku sam napravio prvu pobedu za nacionalni tim, bilo je lepo, ali ovo danas je bilo jako bitno, i presrećan sam što sam uspeo. Definitivno sam ponosan na ovo dostignuće, dve pobede na gostujućem terenu. Posebno je lep osećaj učiniti dobro za tim. Nije bilo lakih poena danas – rekao je Edmund nakon meča.

Kajl je igrao fantastično do 5-4 u trećem setu, a onda je Laović napravio brejk…

Nisam toliko pao u igri koliko je on podigao nivo, promašio sam neku loptu, što je normalno, ali uspeo sam da se saberem.

Ni selektor Lion Smit nije krio zadovoljstvo…

Kajl je radio naporno da dođe do ovog nivoa, i da uđe u tim. Ovog vikenda je učinio nešto na šta i on sam, a i tim mogu biti ponosni. Bekend mu je sada stabilan, sjajan, forhend ubitačan, a najbolje od svega je što će biti sve bolji. Još uvek je mlad, ima svega 21. godinu. Ako uspe da stvori kontinuitet u kvalitetu, postaće top 30 teniser, možda i više od toga…

S druge strane, Lajović je bio odličan , pokazao veliku borbenost i kvalitet, u finišu trećeg seta je mogao i da promeni situaciju. Odigrao je odlično neke duge poene u teškim uslovima. Presrećno smo što ovo putovanje i dalje traje, jer zaista volimo Dejvis kup – zaključio je selektor Velike Britanije, koja će u polufinalu dočekati Argentinu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.