17/03/14 - 12:30h

Sjajni Kecmanović pokorio Gvatemalu

 

Jedna od najvećih srpskih nada u muškom tenisu, 14-godišnji Miomir Kecmanović nastavio je sa sjajnim partijama na ITF turnirima, osvojivši prestižni turnir u Gvatemali u konkurenciji igrača do 18. godina.

miomir_kecmanovic85664020120530132933u

U pitanju je jedan od najboljih mladih igrača na svetu, što je potvrdio i superiornim trijumfom na ovom turniru, koji je osvojio bez izgubljenog seta, a na svom debiju u ovoj konkurenciji. Trofej je podigao na turniru u Gvatemali za koji je dobio vajld kartu od organizatora i ovim izvanrednim rezultatom, svakako je opravdao poverenje i pokazao veliki potencijal. Tokom čitavog turnira, Miomir je dominirao i protivnicima nije dopustio nijedan jedini set.

U prvom kolu savladao je Francuza Luja Lavidala sa ubedljivih 6:1, 6:0, prepustivši mu samo jedan gem, u drugom kolu oružje je polozio 6. nosilac Amerikanac Gui Gomez sa 6:4, 6:4, u četvrtfinalu bio je bolji od Francuza Bitona 6:3, 6:3. Za plasman u finale, Kecmanović je bez većih problema pobedio i Rusa Alešćeva sa 6:4, 6:1, da bi izvanrednu tenisku nedelju zaokružio trijumfom u finalu, gde je deklasirao drugog nosioca Kristijana Kargila sa 6:1, 6:3 za svoj prvi ITF trofej u toj konkurenciji.

Kecmanović je sjajno startovao u 2014. godini i na taj način samo nastavio sjajni niz iz 2013. godine koju je započeo kao prvi reket Evrope u konkurenciji do 14. godina, osvojio je pet trofeja, od toga i čuveni Edi Her u Americi. Teniski stručnjaci mu predviđaju sjajnu tenisku karijeru, a Srbija bi mogla u ovom dečaku imati dostojnog naslednika Novaka Đokovića.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.