23/04/24 - 11:13h

Sjajan govor Đokovića nakon petog “Laureusa”: Sport ujedinjuje svet! (Video)

 

Za naježiti se…


Novak Đoković je peti put dobitinik Laureusove nagrade za sportistu godine, po čemu se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Srbin je održao fenomenalan govor pred elitnim društvom u dvorani „Kasa de Koreos“ u Madridu.

Podsetimo, Nole je prethodno biran 2012, 2015, 2016. i 2019.

Nagradu je primio iz ruku legendarnog kvoterbeka Toma Brejdija.

– Nerealno je da mi ti predaješ ovu nagradu. Ti si moj sportski heroj i prijatelj. Neko na koga se ugledam ne samo u sportu, već i životu – započeo je Đoković, pa nastavio:

– Poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovde. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da menja živote dece. Velika mi je čast što sam što sam deo svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje.

U publici su bili i mnogi velikani iz sveta tenisa.

-Ovde ima i nekih sjajnih tenisera – Rafa, Karlos, Martina, Garbinje… Mi jesmo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe – rekao je Novak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Laureus, Laureus, Nagrade, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.