16/11/21 - 22:01h

Situacija se rešava: Evo kako bi nevakcinisani igrači mogli na AO

 

Čini se da je rešenje kojim bi nevakcinisani igrači ipak mogli da zaigraju na Australijan openu na pomolu.


Australijan open

Kako se mera za nevakcinisane igrače odnosi samo na državu Viktoriju i Melburn u kojem se igra Australijan open, prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tili pronašao je potencijalno rešenje.

Nevakcinisani igrači imaće mogućnost da doputuju u Sidnej, gde će provesti dve nedelje u hotelskom karantinu i igrati tamošnje turnire, uključujući i ATP kup. Nakon toga mogli bi bez problema da otputuju u Melburn i nastupe na prvom grend slemu sezone.

– Sportski događaji poput ATP kupa su važni za Novi Južni Vels jer obezbeđuju značajan prihod našoj ekonomiji. To je takmičenje koje privlači najbolje svetske igrače, zvaničnike i navijače i oblast Sidneja, ostaju u našim hotelima, posećuju atraktivne lokacije i troše u prodavnica,a restoranima, barovima i kafeima. Ovo je bila izazovna godina za Sidnej, ali smo načinili progres u smislu kovida. Dok nastavljamo pou oporavka, znamo da će događaji poput ATP kupa imati vitalnu ulogu u našem društvenom i ekonomskom oporavku. – izjavio je Stjuar Ejrs, ministar turizma Novog Južnog Velsa.

Kako su naveli iz Tenis Australije, očekuje se da do kraja sedmice dostave detaljan raspored turnira i plan za nevakcinisane igrače.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.