27/08/20 - 19:38h

SINSINATI: Osaka će ipak igrati polufinale

 

Osaka je planirala da se povuče sa turnira, kao znak solidarnosti prema Afroamerikancu Džejkobu Blejku koji je nekoliko puta upucan od strane policajaca.


Source: Getty Images North America

– Imala sam polufinalni meč sutra, ali neću igrati. Ja sam sportista, ali pre svega sam tamnoputa žeta. Trenutno postoje važnije stvari od sporta na koje treba obratiti pažnju. Važnije je da vidimo šta se dešava nego da me gledate kako igram tenis. Ništa se neće promeniti što ja neću igrati, ali mogu da promenim nešto i započnem diskusiju u sportu u kojem najviše igraju belci. Umorna sam više od stvari koje se dešavaju. Muka mi je od genocida koji policija sprovodi nad crncima. – navela je ona.

Ipak, kako su organizatorili turnira odlučili da sve polufinalne mečeve, u znak protesta zbog svega sa čim se suočavaju Afroamerikanci u Americi, pomere za petak, Osaka je odlučila da ipak igra.

– Kao što znate, juče sam saopštila da se povlačim sa turnira čime sam htela da pružim podršku u borbi protiv rasne nepravde i policijske brutalnosti. Bila sam spremna, a i dalje sam, da predam meč protivnici. – rekla je ona i dodala:

– Ipak, posle moga saopštenja sam imala dugačke pregovore sa WTA i USTA i odlučila sam da ipak igram u petak. Oni su ponudili da se mečevi odlože za petak, što je dobra odluka jer će privući pažnju u borbi protiv svega navedenog. Želim da se zahvalim WTA i organizatorima turnira na podršci.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Sinsinatiju, Naomi Osaka, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.