30/01/14 - 20:21h

Singapur umesto Istanbula

 

Umesto u Istanbulu, ovogodišnji završni WTA turnir za teniserke biće odigran u Singapuru, sredinom oktobra.. Kako su potvrdili organizatori, nagradni fond će biti 6,5 miliona dolara, a tokom desetodnevnog takmičenja održavaće se teniski simpozijumi, zabavni i muzički programi.

Singapur

Mi smo u zabavnom biznisu i pokušavamo da proširimo našu bazu navijača. Nagrade će biti uvećane za 300 odsto

– rekla je izvršni direktor WTA Stejsi Alister.

Završni WTA turnir održaće se od 17-og do 26-og oktobra u Singapuru, u dvorani kapaciteta 7 500 mesta. Nagradni fond će biti uvećan sa 500 000 dolara na 6,5 miliona. Uz Singapur, za domaćina su se kandidovali meksički Monterej i kineski Tjencin. Na turniru će igrati osam najboljih teniserki i osam najboljih ženskih dublova, a mečeve će igrati i juniori.

Singapur će tako postati deveti grad domaćin ovog takmičenja. Pre njega, najbolje teniserke sveta na završnim turnirama ugostili su Boka Raton, Los Anđeles, Oklend, Njujork, Minhen, Madrid, Doha i Istanbul. Sva je prilika da će se ovaj turnir mnogo duže zadržati u azijskoj metropoli.
Podsećamo, na prošlogodišnjem takmičenju u Istanbulu učestvovala je Jelena Janković i stigla do polufinala. Drastično veće nagrada sigurno će dodatno motivisati Anu i Jelenu da se još više potrude kako bi se našle u najboljih osam.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.