11/03/24 - 08:58h

Sinerov niz traje: Ne bojim se ničega na terenu, nije ovo skijanje

 

Rutinski je savladao Štrufa i nastavio niz nepobedivosti.


Strašan nalet Janika Sinera nastavljen je i u trećem kolu Indijan Velsa. Rutinski je rešio Jana Lenarda Štrufa i zakazao okršaj sa Benom Šeltonom u osmini finala prvog Mastersa sezone.

Mladić iz Tirola je dobio svih 14 mečeva u 2024, osvojio Melburn i Roterdam, a deluje prilično sigurno i u Kaliforniji. Računajući finiš prošle sezone, u nizu je od 17 trijumfa, a dobio je 35 od poslednjih 36 pobeda – poslednji koji ga je pobedio je Novak Đoković u finalu Završnog Mastersa.

Ogroman je rast samopouzdanja italijanskog igrača. Do jesenas nikada nije pobedio ni Novaka Đokovića ni Danila Medvedeva. Od tada je Srbina savladao u tri od četiri meča, a Rusa u sva četiri.

– Osećam poštovanje za svakog protivnika, ali se više ne plašim nijednog. Mislim da je to kvalitet, pogotovo kada igrate važne poene pod pritiskom. Ja i tada igram veoma agresivno. Ničega se ne bojim na terenu, nije ovo skijanje. Kada je spust, voziš veoma brzo, skačeš po 20-30 metara. Tada sam osećao strah. U tenisu nemam čega da se plašim. Na kraju krajeva to je samo jedan meč. Maksimalno se trudim, ponekad pobedim, ponekad izgubim. Ali na kraju, i ako izgubim, to je samo jedan meč, ništa više od toga – uporedio je Siner, koji se jedno vreme bavio skijanjem uporedo sa tenisom.

Istakao je da je adaptacija na teren veoma važna.

– Loptice ovde više odskaču i brzo omekšaju, ali ja se trudim da se adatpiram. Nije isto da li igrate danju ili noću. Teren više odgovara igračima koji koriste više spina.

Nakon pobede nad Štrufom, tema na pres konferenciji bila je i prednost dvoručnog bekenda u odnosu na jednoručni. Trenutno u top 10 nema nijednog igrača koji igra jednoručni bekend, što je veliki raritet.

– Tenis je sve brža igra i lakše je igrati bekhend sa dve nego sa jednom rukom. Pogotovo kada protivnik servira brzo. Onda možete lakše da blokirate lopticu. Naravno, jednoručni bekhend je elegantniji, za navijače je lepše videti taj udarac nego sa dve ruke.

Siner je nedavno prestigao Medvedeva na trećem mestu ATP rang liste, a ako osvoji Indijan Vels, postaće svetski broj dva.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Masters, Masters u Indijan Vels, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.