04/07/24 - 09:19h

Siner teškom mukom slomio zemljaka: Odlučili taj-brejkovi, sledi Kecmanović!

 

Janik se mučio, ali pokazao šampionsku crtu.


Teškom mukom je Janik Siner opravdao ulogu favorita protiv zemljaka Beretinija i ostvario plasman u treće kolo Vimbldona, gde ga čeka naš Miomir Kecmanović. Nakon tri sata i 46 minuta igre, mlađi od dva Italijana slavio je sa 3:1, po setovima 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4).

Tek dva brejka napravio je prvi teniser sveta na nivou čitavog meča. I to, oba puta u situacijama kada je Beretini prvi oduzeo protivnički servis, u drugom i četvrtom setu. Siner je uspeo u oba navrata da odmah uzvrati ribrejkom, a potom pokaže šampionski brejk u taj-brejkovima – dobio je rutinski sva tri.

-Veliki smo prijatelji, treniramo zajedno. teško što smo igrali u drugom kolu na važnom turniru. Meč visokog nivoa. Tri taj-brejka, malo sam imao sreće. Hvala svima koji su ostali, bilo je izuzetno večeras. Dosta je kasno – rekao je Siner tokom intervjua na terenu.

Iz ovih njegovih reči može se naslutiti kako nije očekivao da će meč na Centralnom terenu tako dugo trajati.

Mateo Beretini je sjajno servirao i to ga je držalo u meču. Imao je 28 asova, u odnosu na Sinerovih deset. Ipak, Siner je dobijao najvažnije poene i zakazao duel sa Kecmanovićem u petak.

Italians go head-to-head in epic | Jannik Sinner vs Matteo Berrettini | Highlights | Wimbledon 2024

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Grend Slem, Janik Siner, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.