27/09/23 - 12:11h

Siner realan: Nisam još na nivou najboljih, moram fizički da napredujem

 

Još uvek se tretira kao nek ko tek treba da ostvari pun potencijal.


Source: Getty Images North America

Kada se pojavio na velikoj sceni, verovali su mnogi da će Janik Siner do sada stići do nivou na kojem su trenutno Đoković i Alkaras, ali to nije slučaj. Momak iz Tirola jeste deo vrhuške svetskog tenisa, međutim još uvek nije na nivou Top 3 tenisera sveta.

Projekotvano da njegovo rivalstvo sa Alkarasom bude sledeća velika stvar belog sporta, ali GOAT još uvek nije sišao sa scene. Kako sam priznaje, Siner još uvek nije ni blizu Karlosu Alkarasu.

Teško je govoriti o nekom mom rivalistvu sa Karlosom jer jer on osvojio toliko toga do sada. Još uvek je bolji igrač od mene, nekoliko puta je bio svetski broj jedan. U ovom trenutku je najveće rivalstvo između njega i Novakarekao je Italijan.

Siner i Alkaras će igrati u Pekingu, trebalo je i da treniraju zajedno juče, ali je Italijan ipak odustao od toga. Njih dvojica bi se mogli sastati u polufinalu.

Fokusiran sam na sebe, pre svega moram da poboljšam svoju fizičku spremu, da napredujem u tom pravcu. Mislim da imam puno potencijala. Ta potreba za fizičkim napretkom je i razlog što igram manje turnira ove godine. Jednostavno moram da pripremim telo za najveće turnirezaključio je 22-godišnjak.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.