11/07/24 - 09:40h

Siner ne igra u Bastadu, sa vimbldonske trave na parisku šljaku!

 

Siner ne dolazi, ali je najveća vedeta već stigla.


Siner je svoj put na Vimbldonu završio ranije nego što je očekivao, pošto ga je u četvrtfinalu zaustavio Danil Medvedev. Uprkos tome što je dobio više slobodnog vremena nego što se nadao, Italijan je ipak odustao od najavljenog nastupa na ATP 250 turniru u Bastadu.

Žao mi je ali moram da objavim da se povlačim sa takmičenja u Bastadu zbog premorenosti. To nikada nije laka odluka i zaista sam želeo da se takmičim. Ali moj doktor i ceo moj tim su mi savetovali da uzmem nekoliko dana odmora. Nadam se da ću u budućnosti moći da igram u Bastadu. Čuo sam da je to sjajan turnir – rekao je svetski broj jedan.

To faktički znači da Janik Siner neće igrati do olimpijskog turnira u Parizu, koji će se odvijati na šljakastim terenima Rolan Garosa. Videćemo da li će adaptacija, odnosno povratak na ovu podlogu biti problem za Italijana.

Na turniru u Švedskoj će glavna zvezda biti Rafael Nadal. On je sa porodicom već stigao Bastad, i izazvaće najviše pažnje, uz Kaspera Ruda i Andreja Rubljova koji će biti glavni favoriti.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Bastadu, Janik Siner, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.