07/03/24 - 10:58h

Siner može do drugog mesta u Indijan Velsu: Šta god da bude…

 

Siner skroman i oprezan pred nastup u Kaliforniji.


Prvi rival Janika Sinera u Indijan Velsu biće Australijanac Kokinakis u drugom kolu. Volja žreba je dala opciju da Italijan u eventualnom polufinalu protiv Alkarasa igra direktan okršaj za preuzimanje drugog mesta.

Mladić iz Tirola još nije poražen u ovoj godini, a kada se u obzir uzmu rezultati iz prošle, dobio je 25 od poslednjih 26 mečeva. Poražen je samo od Đokovića u finalu Završnog Mastersa. Osvojio je prvi grend slem početkom godine, potom je bio najbolji na ATP 500 u Roterdamu i prestigao Medvedeva na trećem mestu ATP rang liste.

Nema dileme da ga sve ovo čini prvim favoritom u Kaliforniji.

– Draž tenisa i jeste što stalno sebi možete da postavljate nove ciljeve. Uopšte nije važno šta ste osvojili jer već sledeće nedelje vas čeka nova prilika da uradite nešto veliko. Znam da imam šansu za napredak na svetskoj listi – ističe Janik koji je nedavno preskočio Danila Medvedeva na broju 3. Taj motiv me gura napred kako bih svake nedelje napredovao. Nema veze kakvi će rezultati biti, nastavićemo da treniramo i nadam se da ću svaki segment moje igre podići na 100 odsto.

Kaže da mu nije bilo teško da se resetuje posle trijumfa u Melburnu.

– Odmah sam otišao u Rim da završim neke poslove i već tamo sam počeo da radim u teretani. Imali smo jednodnevno slavlje, svi smo otišli kući i ja sam nastavio da treniram. Moj stan u Minhenu je veoma mali i čim uđem u njega, vidim trofej. Međutim, nije mi trebalo mnogo vremena da se vratim u realnost.

Italijan često ističe zasluge stručnog štaba, u kojem glavnu reč imaju Simone Vanjoci i Daren Kejhil.

– Oni su strašan tim. Simoneova odgovornost je više tehnički deo, pa i taktički. Darenov zadatak je psihološki, kako da ostanem fokusiran tokom meča, kako da ne gubim energiju. On je sjajaj motivator. Nikada ne bih sve ovo postigao bez njihove pomoći.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Masters, Masters u Indijan Vels, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.