17/11/23 - 12:33h

Siner “ispoštovao” Đokovića: Želeo sam da prvi put dobijem Runea!

 

Janik Siner je takmičenje u Zelenoj grupi završio sa sve tri pobede.


Prolaz Novaka Đokovića u polufinale Završnog Mastersa u Torinu zavisio je od učinka Janika Sinera u sinoćnjem meču protiv Holgera Runea. Italijan je još ranije obezbedio plasman u polufinale, pa je među navijačima srpskog igrača vladala bojazan da bi mogao opuštenije ući u duel sa Dancem, kako bi akumulirao snagu za polufinale.

Srećom, to se nije desilo. Italijan je odigrao još jedan sjajan meč, slavio u tri seta i “povukao” sa sobom Novaka. Mladić iz Tirola je posle duela otkrio da je imao poseban motiv da pobedi.

Bilo mi je važno da se resetujem posle pobede nad Novakom, da se borim od starta, jer dosad nisam bio dobio Holgera. Od drugog seta je servirao mnogo bolje, ovo je pozitivna pobeda – rekao je Italijan.

Sa Runeom se prethodno sastao dva puta – u Sofiji prošle godine mu je predao pred start trećeg seta, a ove godine u Monte Karlu je izgubio 2:1.

Možda je još veći motiv bila domaća publika, koju nije želeo da izneveri, uprkos činjenici da je nemali broj navijača želeo da Novak Đoković bude eliminisan.

Poseban osećaj, privilegija. Malo više pritiska, ali pozitivnog pritiska. Volim da sam u takvoj situaciji i mislim da sam se dosad dobro nosio sa svime. Publika mi daje mnogo snage, pogotovo kad se pomalo mučim na terenu – zaključio je Siner.

Alkaras ili Zverev? Sedam mogućih scenarija

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Janik Siner, Turniri, Vesti, Završni Masters


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.