29/03/23 - 14:45h

“Siner ima sve što je potrebno da bude prvi na svetu”

 

Trener Janika Sinera, Daren Kejhil, veruje da Italijan može biti prvi igrač sveta.


Source: Getty Images North America

Poznati teniski stručnjak pridružio se Sinerovom timu 2022. godine i veruje da zna šta treba da popravi u njegovoj igri kako bi došao do svog maksimuma.

– Janik ima sve da postane prvi igrač sveta. Pre mog dolaska već je bio sjajan igrač, nalazio se među deset najboljih. Ima neverovatna oružja i dobro je treniran. Sad moramo da gledamo ponovo njegove mečeve protiv najboljih i da shvatimo šta mu to ne dozvoljava da ih pobedi. Da radimo na tome. To traži vreme, nekoliko godina i mnogo situacija u mečevima. – rekao je Kejhil i dodao:

– Može da popravi servis, igru u tranziciji, da bude dominantan sa osnovne linije. Ipak, najvažnija stvar kada trenirate velike igrače je da pojačavate ono u čemu su već jaki. On se kreće nestvarno dobro, mnogo vremena smo radili na tome. Sjajno je videti da je voljan da proba nove stvari kako bi napredovao, dok se trudite da se ne udalji previše od toga kakav je tip igrača. Potrebno je i malo sreće, biti na pravom mestu u pravo vreme. Rezultati dolaze jer šampion nisi samo u glavi, već i u srcu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Daren Kejhil, Janik Siner, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.