14/09/23 - 16:33h

Sin Bjerna Borga brani boje Švedske u Dejvis Kupu

 

Teško je verovati da će se približiti slavnom ocu po učinku, ali je definitivno zanimljivo videti ga.


zimbio.com

Šira javnost je prvi put čula za Lea Borga ovog leta, tačnije u junu kada je ubeležio prvu ATP pobedu. Dvadesetogodišnji naslednik jednog od najboljih tenisera u istoriji savladao je Elijasa Imera u 1. kolu turnira u Baštadu. Još uvek je na tom jednom ATP trijumfu, jer je u drugoj rundi izgubio od Federika Korije.

Ove nedelje se nalazi u Bolonji, gde igra za reprezentaciju Švedske u grupnoj fazi Dejvis Kupa. Daleko je ovaj nacionalni tim od nekadašnjeg renomea, ali mladi Borg nije bio daleko od uspeha protiv iskusnijeg Čileanca Garina – izgubio je sa 2:1 (7:5 u trećem setu).

Čile je u prvom kolu slavio sa 3:0, a Šveđanima će biti jako teško da u preostalim mečevima sa Italijom i Kadanom izbore jedno od prva dva mesta koja vode na završni turnir u Malagu (21-26. novembar).

Bjorn Borg je Lea dobio iz braka sa sadašnjom suprugom Patricijom Ostfeld s kojom je u braku od 2022. godine. Prethodno je dva puta bio u braku, sa Marijanom Simionesku i sa Loredanom Berte. Takođe ima i sina Robina iz vanbračne veze sa manekenkom Janike Bjorling.

-Gledao sam snimke mečeva mog oca u Dejvis Kupu. Lepo je videti da bar malo koračam njegovim stopama – rekao je dvadesetogodišnjak.

Leo Borg je trenutno 334. teniser sveta, a da li će se i koliko probiti, ostaje nam da vidimo.

Leo Borg Courtview VS Elias Ymer Båstad 2023 - 4K

Leo Borg Records First-Ever ATP Tour Win vs Elias Ymer | Bastad 2023 Highlights

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bjern Borg, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.